Fysiotherapie

Directe toegang fysiotherapie

Wat betekent dat voor u? Ook nu heeft u géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeute te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat zij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeute aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan zij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeute, dan kan zij in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Fysiotherapie en het nieuwe zorgstelsel.

Vanaf 1 januari 2006 krijgt iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht dezelfde zorgverzekering. Deze zorgverzekering vergoedt de kosten voor het grootste deel van de gezondheidszorg. Dit deel wordt het basispakket genoemd. Het basispakket is voor iedereen gelijk en is hetzelfde als het ziekenfondspakket.Het basispakket vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie: fysiotherapie voor chronische patiënten (vraag uw fysiotherapeut) vanaf de 21ste behandeling per jaar of volledig bij chronische klachten.     Voor de overige patiënten wordt fysiotherapie in de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. De aanvullende verzekering is niet verplicht. U kunt in dit overzicht nagaan hoe in uw aanvullende verzekering de vergoeding van fysiotherapie is geregeld. Dit overzicht geeft alleen inzicht in de vergoeding fysiotherapie. Dat is slechts één aspect uit het aanvullende pakket van een verzekeraar. We raden u dan ook aan om het volledige vergoedingenoverzicht van een aanvullende verzekering te bekijken, en bij uw keuze niet alleen af te gaan op de vergoeding van fysiotherapie en de hoogte van de premieInformatie over het nieuwe zorgstelsel, de basispremie, de eigen bijdrage, de zorgtoeslag en antwoord op veelgestelde vragen vindt u op www.denieuwezorgverzekering.nl

Vergoeding: natura of restitutie.

Als uw verzekeraar een contract heeft met uw fysiotherapeut kunt u ervoor kiezen dat de verzekeraar de fysiotherapiekosten rechtstreeks aan de fysiotherapeut vergoedt. Dit wordt betaling in natura genoemd.U kunt ook kiezen voor restitutie: u ontvangt een factuur van uw fysiotherapeut en kunt deze (deels) bij uw verzekeraar declareren. Wanneer u kiest voor restitutie is de tarievenlijst van belang: u kunt zo controleren of en hoeveel u zelf moet bijbetalen. Prijzen tussen verschillende fysiotherapeuten kunt u vergelijken door ze bijvoorbeeld telefonisch op te vragen bij verschillende praktijken bij u in de buurt. Wanneer uw fysiotherapeut geen contract met uw verzekeraar heeft, dan ontvangt u zelf de factuur die u (deels) kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. De tarievenlijst is dan ook weer van belang.

Onze werkwijze

Onze werkwijze

Bij een gezond mens is de fysieke en mentale belasting in balans. In het geval van blessures en klachten is dit evenwicht verstoord, de belasting is te hoog en/of de belastbaarheid is te laag. We streven ernaar de bovengenoemde balans te herstellen of te verbeteren. Alvorens tot behandeling wordt overgegaan, vindt er eerst een uitgebreid onderzoek plaats. Uit dit onderzoek wordt samen met de patiënt een behandelprogramma opgesteld.

Voorstellen

Sinds 1990 ben ik Akke van Hettema werkzaam als fysiotherapeute. Na de basisopleiding volgde ik de opleiding sportfysiotherapie aan de International Academy for Sportscience. Ik begon mijn eigen praktijk in Hintham in 2001.       
Naast algemeen fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van sportgerelateerde problemen. Na jaren ervaring is gebleken dat mensen na een behandelingsperiode nergens terecht konden voor een vervolg behandeling. De grote sportscholen was voor velen geen optie. Daarom ben ik gestart met een unieke opzet voor deze mensen in de vorm van diverse fitnessprogramma's   
Doordat er steeds meer "ouderen" in de praktijk kwamen met klachten door een slechte houding en te weining beweging heb ik besloten om de de opleiding tot perfect pilates voor paramedici en het beweegprogramma  senior en fit te gaan volgen. Daaruit is het fitnessprogramma 55 + fitness ontstaan.

Image

Logo Fysio Hintham

Image

Akke van Hettema

Eerste afspraak

Eerste afspraakWanneer u een afspraak met ons wilt maken, kunt u bij voorkeur telefonisch contact met ons opnemen. Ook kunt u zich via de site aanmelden, dan bellen wij u terug voor een afspraak.Dit kan nadat u door een (huis-)arts verwezen bent maar u kunt ook via de directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF)   zonder verwijzing direct bij ons terecht.

Image